Kristina 'KaGe' Geens

°1962, Turnhout

Opleiding schilderkunst voltooid aan de kunstacademie Turnhout van 2007 tot 2014.

Mijn bewondering gaat uit naar Turner,Cobra, Pollock, Soutine, Freud, Leroy, de Staël en elke kunstenaar die zijn eigen weg durft te gaan.
Iedereen schildert momentopnames, wat hem/haar op een bep. ogenblik ‘pakt’. Ik ben niet anders : de rommelige opstelling in een schuur, de hevige tinten van de Japanse esdoorn, het rauwe van een bruine kroeg. De emoties die dan worden opgeroepen, probeer ik dan vorm te geven op doek.
Ik hou van kleur en beweging. Mijn werken ontstaan uit liefde voor ‘verf’ en uit onrust om deze materie zijn eigen weg te laten gaan i.p.v. ze te controleren.
De olieverf wordt met dikke lagen aangebracht, dan uitgeveegd, dan nogmaals opgesmeerd met paletmes, handen, vingers.
ik vertrek vanuit een beeld, een indruk, maar weet vooraf niet waar het eindigt. Als ik me al een idee vorm van hoe het resultaat zou moeten worden, dan beknot ik mezelf al op dat ogenblik.
Dus, laat maar gaan...
Mijn schilderijen moeten dansen, zonder pauze. Steeds op zoek naar andere invalshoeken en vernieuwing : dat maakt schilderen zo boeiend, nooit saai.
Om toch enige orde en stabiliteit in mijn werken te brengen, schilder ik bij voorkeur op een vierkanten ondergrond.
Ik illustreer niet wat anderen verwachten of wat 'in' is maar verkies de kleuren van mijn eigen leven. En daar is niks mee.
Hopelijk geniet u evenveel van het kijken naar mijn schilderwerken als ik van het creëren ervan.

Volg me ook op Facebook

 

about me